T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DENİZLİ / ÇAMELİ - Güzelyurt Ortaokulu

Yarın Sizdeyiz Projesi

PROJENİN ADI:

ÇOCUKLARINIZIN YARINI İÇİN YARIN SİZDEYİZ

 

PROJENİN GEREKÇESİ:

 

Eğitim ve öğretim faaliyetlerinin önemli amaçlarından biri ülkenin geleceği olan çocukları iyi bir insan ve iyi bir vatandaş olarak yetiştirmektir. Ülkenin geleceği olan çocukların eğitiminde ailenin, okulun, çevrenin ve öğretmenin etkili olduğu görülmektedir. Aile çocuklarının, yetiştirilmesinden ve sosyal özelliklerinin kazandırılmasından sorumludur.
Çocukların eğitimlerinde ailenin ve okulun rolünün ne kadar önemli olduğu düşünüldüğünde okulumuzdaki öğrencilerin akademik başarının istenilen düzeye gelebilmesi ve okul-aile işbirliğinin geliştirilmesi için “Yarın Sizdeyiz” Projesine ihtiyaç duyulmuştur. Okulumuzun eğitim seviyesini yükseltme çalışmaları çerçevesinde, ailelerin eğitime büyük katkılarının olabileceğini düşündük. Bu çerçevede yapılacak bir plan dâhilinde, her seviyeden belirlenecek öğrenci velilerinin evlerinde ziyaret edilmesine karar verilmiştir.

 

PROJENİN ÖZETİ:

 

Okulumuzda eğitim gören öğrencilerden başarı ve davranışlarına, velilerin okula ilgilerine göre her sınıftan azami ölçüde öğrenci velisi ziyaret edilecektir. Ailenin çalışma koşullarına göre belirlenen tarihte evlerine gidilerek öğrenci ve ailenin durumu ile ilgili bilgiler edinilecek. Ziyarete giden öğretmenlerce değerlendirme formu doldurulup proje sorumlularına teslim edilecek. İncelenip değerlendirilerek gerekli önlemler alınacaktır.

PROJENİN AMACI VE HEDEFLERİ:

·    Okul veli ilişkilerini geliştirerek başarıyı olumsuz etkileyecek faktörleri yerinde tespit ederek gerekli önlemleri almak.

·    Ağır yaşam koşulları nedeni ile okula gelemeyen aileleri, evinde ziyaret ederek bilgilendirmek.

·    Yapılan yardımların ve duyuruların yerine (Ailelere) ulaşıp ulaşmadığını tespit etmek.

·    Velilerin okula bakış açısını olumlu yönde geliştirmek.

·    Öğrenci devamsızlıkları azaltmak.

·    Eğitim Öğretimde veli desteğini sağlayarak başarıda işbirliği sağlamak.

PROJEYİ YÜRÜTECEK KİŞİ/KURUM/KURULUŞLAR

Güzelyurt İlkokulu&Ortaokulu Öğretmenleri

PROJENİN UYGULAMA ADIMLARI:

Her sınıftan;

a)      Davranış yönünden örnek gösterilecek öğrenciler,

b)      Davranış yönünden olumsuzluk gösteren (Devamsız, diğer kurullar tarafında tespit edilen vb.)öğrenciler,

c)       Davranış yönünden orta düzeyde olup geliştirilebilecek olan öğrenciler,

d)      Ekonomik durumu zayıf olan öğrenciler tespit edilecek.

      

Tespit için düzenlenen formlar Proje Ekibi tarafından doldurularak proje sorumlularına teslim edilecek.(Proje Sorumlusu Okul Müdürü ve müdür yardımcısıdır.)

       Yapılacak yıllık çalışma planına göre, velilere önceden haber verilerek ilgili öğrencinin sınıf öğretmeni ya da sınıf rehber öğretmeni, sınıf ya da branş öğretmelerinden en az bir kişi, uygun olursa zümre öğretmenleri tarafından ziyaret edilecektir.

       Haftada en az 1 velinin ziyaret edilmesinin sağlanması.

       Ziyaret esnasında velinin izni dâhilinde toplu resim çekilerek, okul web sitesine  yayınlanması,

       Ziyaret formu ziyarete giden öğretmenler tarafından doldurularak yapılan tespitlerle birlikte proje sorumlularına teslim edilecek.

       Tespit sonucuna göre önlemler alınarak çözüm yolları aranacak.

PROJENİN UYGULANACAĞI YER:

Güzelyurt İlkokulu & Ortaokulu

PROJENİN BAŞLAMA/BİTİŞ TARİHİ:

2014–2015 Eğitim Öğretim yılı

PROJENİN MALİYETİ:

-----

PROJE ÇIKTILARI:

Aylık hazırlanan raporları çizelgeye işlenerek, her ayın son Cuma günü  okul idaresine tesliminin sağlanması. Objektif olarak doğrulanabilir göstergeler olan okul disiplin olaylarındaki azalma, öğrenci devamsızlığındaki azalma,  verilen destek eğitim hizmetleri sayısındaki artış, velilerin okulu ziyaret sayılarındaki artış, öğrenci notlarındaki artış, başarılı olduğu ders sayısındaki artış, aldıkları “Teşekkür - Takdir” belgelerindeki artış ve son olarak okulumuzun  TEOG, DPYBS sıralamalarındaki yükselişi, uygulanacak projenin çıktılarıdır.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK:

Başlanan bu proje her eğitim döneminde yenilenerek devam ettirilmesi düşünülmektedir.

 

RİSKLER:

Ziyaret amacının doğru anlatılamaması sonucu doğabilecek olumsuzluklar.Ulaşım sorunu  ve velinin uygun ortam sağlayamaması.Ziyaret zamanının iyi tespit edilememesi.                                                         Tüm öğrencilere gidilememesi.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.12.2014 - Güncelleme: 11.10.2017 13:35 - Görüntülenme: 862
  Beğen | 0  kişi beğendi