Etiket Sonuçları: Matematik

5.Sınıflar Matematik Dersi 14 Mart Dünya Pi Günü Etkinliği

5.Sınıflar Matematik Dersi Temel Geometrik Kavramlar Konulu Etkinlik

5.Sınıf Matematik Dersi Yüzde Hesaplamaları Konulu Etkinlik

Okulumuz Matematik öğretmeni Muhammed Altunışık öğrencilerin hem kitap okumasını hemde matematik dersini sevmelerini sağlamak amacıyla ortaokul 8.sınıf "15 öğrenci 15 matematik sevdiren kitap" ile projeye başlamışlardır. Projede öğrenciler her hafta bir kitap okuyacak ve hazırlanan panoda ilgili bölüme tik atacaktır. Projenin yaklaşık 4 ay sürmesi hedeflenmektedir.

8.Sınıflar Matematik Sınıfı Etkinlik Panosu

Öğrencilere dağıtılan üçgen modeli üzerinde kenarlarından ve köşelerinden katlanarak kenarortay-açıortay ve yükseklik çizimleri gerçekleştirildi.

5.Sınıflar Matematik Dersi Denk Kesirler Eşleştirme Oyun Etkinliği

5.Sınıf Matematik Dersi Denk Kesirleri Buluyorum, Bardakları Dolduruyorum Etkinliği

5.Sınıf Kesirlerle Sıralama Kesir Modeli Oluşturma Etkinliği

7.Sınıf Koordinat Sistemi Sıralı İkilileri Buluyorum Şekilleri Çiziyorum

6 farklı renkteki kartonlar kesilerek koni modeli oluşturuldu. En küçük koniden başlanarak sırasıyla S-N-Z-Q-I-R yazıldı. Etkinlik sonunda Koniler iç içe geçirerek gerçek sayıları öğrenmeleri amaçlanmıştır.

6.Sınıflar Açılar Konusu İpucunu Takip et Hazineyi Bul Etkinliği

5.Sınıflar Üslü Sayıları Buluyorum Puzzle´ı Tamamlıyorum Etkinliği

5.Sınıflar 10 Kasım Atatürk´ü Anma Günü nedeniyle Doğal Sayılarda Çarpma İşlemi etkinliği gerçekleştirdiler. Etkinlikte verilen çarpma işlemlerini boyandığında Atatürk Silüeti ortaya çıkıyor.

6.Sınıf öğrencilerimiz Asal Sayılar konusunda Türkiye Haritası üzerinde Plaka numarası Asal Sayı olan illeri boyadılar. Etkinliği hazırlayan Matematik Öğretmeni Muhammed ALTUNIŞIK´a teşekkür eder, öğrencilerimizi tebrik ederiz.